Toisin kuin yleisesti ajatellaan, ei pelaaminen ole rajoitettu ainoastaan lapsille ja nuorille, vaan sen parissa viihtyvät myös aikuiset. Tosin pelien vaativuustaso tulee sovittaa kuhunkin ikäryhmään sopivaksi, jotta pelikokemus on viihdyttävä eikä aiheuta turhautumista tai tylsistymistä.

Kerromme tässä artikkelissa, kuinka voit saada pelaamisesta uuden harrastuksen ja löytää alan parista uusia ystäviä. Jatka siis lukemista!

Pelaaminen kehittää sosiaalisia taitoja

Lautapelit ovat mainio tapa kerätä ystävät yhteen. Leppoisan peli-illan voi yhdistää ruoanlaittoon ja yhdessä syömiseen. Ilta voi alkaa tacoilla, joihin jokainen voi lisätä haluamansa täytteet, ja ruokailun jälkeen voidaan kerääntyä olohuoneen pöydän ympärille seurapelien ääreen. Kesäiltana pelailu onnistuu rennosti kuistilla tai täysin ulkotiloissa ja ilmoille pääsevät naurunpurskahdukset suorastaan kaikuvat järvimaisemissa.

Näyttäviä ja nerokkaita seurapelejä aikuisille ovat esimerkiksi nopeatempoinen iKNOW, jossa osanottajat laittavat peliin yleistietonsa, päättelytaitonsa ja jopa ihmistuntemuksensa. Lisämakua peliin tuo panostusmahdollisuus, jolla voit yrittää veikata muiden pelaajien menestystä oikein!

Jos pelikokemusta haluaa värittää entisestään, on netti täynnä erilaisia sivustoja, joilla oikealla rahalla panostaminen voi poikia mukavia voittoja. Nettikasinon tilin saldon kartuttaminen on mukava lisä pelaamisen sosiaalisiin hyötyihin. Tunnetaidot kehittyvät pelien rakentuessa onnistumisten ja epäonnistumisten varaan. Pettymyksiä tulee osata käsitellä ja samanaikaisesti pelit kannustavat sinnikkyyteen, kun pitkäjänteisestä yrittämisestä palkitaan.

Mielikuvitus vauhtiin roolipeleissä

Ystäviä on helppo saada samanmielisessä porukassa. Jos pidät näyttelemisestä, eläytymisestä ja heittäytymisestä, voisi roolipelaaminen olla sinun juttusi. Pelaaminen vahvistaa yhteisöllisyyttä ja tarinankerrontataitoja, sillä mielikuvituksen käyttöä ei ole roolipeleissä rajoitettu. Pelaaminen voi olla täysi irtiotto arjesta, sillä osallistuja voi omassa pelihahmossaan tehdä mitä vain.

Roolipelaamisen on todettu kehittävän erityisesti ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaitoja, kun osallistujien on hahmotettava pelin tuoksinassa erilaisia tapahtumakulkuja ja ennen kaikkea toimia yhdessä. Kommunikointi on avain menestykseen roolipeleissäkin, kuten kaikessa ihmistenvälisessä vuorovaikutuksessa.

Pelaamisen hyvinvointihyötyjä ei pidä aliarvioida

Tiedetään, että pelaamisen tulisi olla hauskaa ja viihdyttävää. Tuntemattomampi seikka on, että pelaaminen todellakin vähentää stressikuormaa ja tarjoaa positiivisia sekä miellyttäviä elämyksiä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta nämä pienet asiat auttavat jaksamaan arjessa, mikä puolestaan tukee yleishyvinvointia.